Pas cu pas

Paella valenciana







      A devenit mancarea mea preferata din momentul ce am gustat-o pentru prima data. Este o mancare tipica spaniola, ce are ca ingrediente de baza orezul, fructele de mare si sofranul(care ii da aceasta culoare si gust specific si savuros) si se pregateste intr-o tigaie speciala paellera, care are o capacitate in functie de nr de persoane: paellera pentru 4,6,8,20 persoane etc.



Cum paellera mea e pentru 4 persoane am nevoie de:

400g orez( 100g/pers)
350 g de inele de calamar
350 g de fileuri de Lophius (peste pescar,/pestele calugar
(rape-spaniola))
sau puteti inlocui cu un homar
400 g creveti
200 g scoici( eu folosesc ori moluste ori midii)
1 ardei rosu
1 ardei verde
3 catei de usturoi
3ling ulei de masline
azafran
o ramura de cimbru.

Pentru supa de peste
capuri de orice peste care aveti in congelator.
un praz
o ceapa
patrunjel
sare
    


1. Pentru supa de peste, se pun la fiert intr-o cratita 2-3 capuri de peste, prazul taiat in doua, o ceapa taiata in patru, un manunchi de patrunjel si sare, se lasa la foc cam 15-20min. 
    Se pune la calit usturoiul taiat marunt, imediat cum isi schimba culoarea se adauga ardeii taiati pai:



2. Dupa ce ardeii se moaie, adaugam inele de calamar, rape-ul in  cubulete potrivite, ramura de cimbru si tinem la foc 20-25min.
   Apoi se adauga supa de peste, azafranul si scoicile.



3. Cand s-au desfacut toate scoicile adaugam orezul si cand incepe a fierbe asezam crevetii in cerc.
    Fierbem 15-17 min. Punem capacul sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca 5 min.




Se serveste cu lamaie si un vin alb!

Pofta mare!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu