Paella valenciana
A devenit mancarea mea preferata din momentul ce am gustat-o pentru prima data. Este o mancare tipica spaniola, ce are ca ingrediente de baza orezul, fructele de mare si sofranul(care ii da aceasta culoare si gust specific si savuros) si se pregateste intr-o tigaie speciala paellera, care are o capacitate in functie de nr de persoane: paellera pentru 4,6,8,20 persoane etc.
Cum paellera mea e pentru 4 persoane am nevoie de:
400g orez( 100g/pers)
350 g de inele de calamar
350 g de fileuri de Lophius (peste pescar,/pestele calugar
(rape-spaniola))
sau puteti inlocui cu un homar
400 g creveti
200 g scoici( eu folosesc ori moluste ori midii)
1 ardei rosu
1 ardei verde
3 catei de usturoi
3ling ulei de masline
azafran
o ramura de cimbru.
Pentru supa de peste:
capuri de orice peste care aveti in congelator.
un praz
o ceapa
patrunjel
sare
1. Pentru supa de peste, se pun la fiert intr-o cratita 2-3 capuri de peste, prazul taiat in doua, o ceapa taiata in patru, un manunchi de patrunjel si sare, se lasa la foc cam 15-20min.
Se pune la calit usturoiul taiat marunt, imediat cum isi schimba culoarea se adauga ardeii taiati pai:
2. Dupa ce ardeii se moaie, adaugam inele de calamar, rape-ul in cubulete potrivite, ramura de cimbru si tinem la foc 20-25min.
Apoi se adauga supa de peste, azafranul si scoicile.
3. Cand s-au desfacut toate scoicile adaugam orezul si cand incepe a fierbe asezam crevetii in cerc.
Fierbem 15-17 min. Punem capacul sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca 5 min.
Se serveste cu lamaie si un vin alb!
Pofta mare!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu